De activiteit van Centrum Beter Zien
 • De hoofdactiviteit van Centrum Beter Zien
  bestaat uit het uitvoeren van functioneel optometrisch onderzoek
  en het verstrekken van visuele training, op maat van de cliŽnt.


 • Optometrie betekent meten van de visuele functie.
  In het kader van een klassiek optometrisch model richten de metingen zich vooral op de refractieve toestand van het visuele systeem: hier wordt voornamelijk aan gezichtsscherptemeting gedaan.


 • Functionele optometrie betekent meten en begeleiden van visuele problemen.
  De functionele optometrie beschikt over een uitgebreid meetinstrument die de visuele functie van a tot z in kaart brengt: gezichtsscherpte, scherpstellingsvermogen, oogbewegingen, oogsamenwerking, dieptezicht, fixatie, kleurenzicht, oogvoorkeur Ö komen allemaal aan bod tijdens de functioneel optometrische evaluatie.


 • Centrum Beter Zien richt tot iedereen,
  kinderen en volwassenen, met functionele visuele problemen of met de vraag om bepaalde visuele vaardigheden uit te bouwen.
  Niet alleen visuele problemen zoals bijziendheid, verziendheid, astigmatisme, luie en slecht samenwerkende ogen komen in aanmerking. Ook visuele hoofdpijnklachten, concentratiemoeilijkheden, problemen met het zien in de arbeidssituatie, zoals bij beeldschermwerk, kunnen optometrisch worden benaderd.
  Leer- en ontwikkelingsmoeilijkheden hebben vaak visuele componenten. In dat geval spreekt men van visueel gerelateerde leer- of ontwikkelingsmoeilijkheden.
  Uiteraard heeft Centrum Beter Zien ook voor deze problemen een specifieke functioneel optometrische aanpak in huis.


 • Centrum Beter Zien houdt zich ook bezig
  met hoger onderwijs in de optometrie en met wetenschappelijk werk en lezingen rond alles wat met visuele ontwikkeling en het functionele zien te maken heeft.